Dress Code – különleges alkalmak, események, rendezvények

Mit illik felvenni egy-egy fontosabb eseményre?

Van az ilyen eseményeknek szabálya?

 

Mire kell figyelnem, mielőtt elindulok?

 

Hol tudok ezeknek utána nézni?

Egy fontosabb eseményre való készülődésnél (céges rendezvények, esküvő, csapatépítő, céges karácsonyi vacsora) az alábbi kérdéseket kell feltenned magadnak, és próbáld is megválaszolni:

Ha kaptál meghívót, akkor könnyű dolgod van, ugyanis azon már nagyon sok minden szerepel, ami segíthet dönteni a szett összeállítását. Kiderül, hogy:

 • mikor kezdődik,
 • meddig fog tartani,
 • hol lesz pontosan az esemény,
 • lesz-e valamilyen fogás és ha igen, akkor milyen
 • és hogy milyen programra kell számítani.

Ez már nagyon sokat tud segíteni. Utána tudsz nézni a helyszínnek, képek alapján tudsz inspirálódni. 

 

Ráadásul a cégek a meghívón fel szokták tűntetni a Dress code-ot.

Ha szerencséd van, és megvan ez az információ, akkor nincs más teendőd,  mint a dress code-ot beírni a Pinterest-be és számos ötletet fogsz találni, ami segítségedre lesz a készülődés során. 

Mit tegyek, ha nem írták meg a Dress code-ot?

Abban az esetben, ha nem írtak dress code-ot, akkor a meghívó stílusa lehet segítségedre. Nézd meg a használt színeket, betűket, email-ben kaptad, vagy pdf-ben, külön file-ban a leveled mellett, vagy nyomtatott formában, esetleg írták-e hogy kell-e vinned magaddal a meghívót. Ez mind-mind azért lehet segítségedre, mert minél többet foglalkozott vele a cég/rendezvény szervező, annál komolyabban kell Neked is venned.

Javaslataim egy őszi-téli esküvőre vendégként, örömanyaként

Nyugodtan légy bátor, használd a színeket. Tudom, hogy ősz van, de ez egy vidám rendezvény és az ifjú párnak azt szeretnénk üzenni még a szettünkkel is, hogy legyenek boldogok. Ezt egy sötét színű ruhában kevésbé fogják elhinni. Valami szín legyen Rajtad.

Amit azonban érdemes elkerülni:

 • a teljes fekete szett. Lehet Rajtad fekete, de dobd fel valamivel, ráadásul inkább a másik szín legyen a dominánsabb, ne a fekete. 
 • Fehér ruha. Mivel ez a menyasszony színe, nem illik elvenni róla a figyelmet, hagyd meg neki ezt a színt, annyi más árnyalat van még, válogass azok közül.
 • Piros ruha. Ennek a színnek a jelentése az, hogy Erő. Mivel ez a szín is figyelem felkeltő, érdemes elkerülni ezen a napon.
 • Rikító színek. Hasonlókat tudnék erről is mondani, mint a pirosról, ezt most inkább hagyd ki.
 • Túl kivágott, mélyen dekoltált felső, ruha.
 • Miniszoknya.
 • Szakadt, piszkos, gyűrött ruhadarabok.

Inkább add meg a módját, add meg az ifjú párnak a tiszteletet és készülj fel elegánsan, ápoltan, igényesen erre az alkalomra.

Javaslataim céges karácsonyi vacsorára

Korábban már írtam egy cikket arról, mire figyelj az üzleti szetted összeállításánál. Nem láttad még?

A szövegre kattintva tudod elolvasni.

Karácsonykor szívesen használjuk az előbb nem javasolt színeket, mint például a fehér, a fekete, a piros, ezek mellett szeretjük még a zöldet, aranyat és ezüstöt is, és ezeknek mindenféle kombinációját. Ezeket a színeket könnyen kötjük a karácsonyhoz.

Persze, tudom, hogy az otthoni karácsonyi vacsorához hordott karácsonyi pulcsi nem biztos hogy jó választás egy céges karácsonyi vacsorára, csupán a színeket szerettem volna ezzel szemléltetni.

 

Használd nyugodtan az előbb felsorolt színeket a karácsonyi céges vacsorára is. Pirosnak minden árnyalatát, a fehéret, a feketét – ezt akár teljes szettben is -, egy ilyen eseményre ha nem tiltja semmi, akkor fényes mintákkal is nyugodtan dobd fel a megjelenésed. Ezüst, arany ilyenkor csodálatosan tud csillogni, de peresze ezek már elég figyelemfelkeltő színek, csak akkor viseld ha jól is érzed benne magad.

 

Természetesen vedd figyelembe a helyszínt, a már korábban is említett dress code-ot is, és a cégnél alkalmazott szabályokat (van-e külön céges protokoll, ami tilt színeket, ruha hosszokat vagy bármit).

Ha nem tiltja semmi, akkor mutatok egy pár ötlet, amit én szívesen viselnék egy ilyen eseményre:

Minden vendégemnek el szoktam mondani, most is szerintem ez a leges legfontosabb: Érezd jól magad!

 

Neked erről mi jutott eszedbe? Maradt még kérdésed?

Írd meg az info@delfistyleland.hu email címre, vagy kövess be Instagramon https://instagram.com/delfistyleland/ és írd meg ott privátban.

Scroll to Top