Gyors, egyszerű megoldások önbizalom növelésére

Kisgyerek mellett elszigetelten érzed magad?

Kisgyermek mellett nagyon nehéz tartani a régi barátokkal, ismerősökkel a megszokott tempót, így sokszor ezek a kapcsolatok elkopnak.

Ez frusztrációt okoz, rosszul érzed magad, ráadásul még a tested is folyamatosan változik, nem is tetszel már magadnak a tükörben, bele sem nézel inkább, mert ott sem az van, amit szeretnél látni.

Így mi történik?

Ahelyett hogy boldog lennél, hiszen ott van melletted egy csöppség, akinek Te vagy a minden, Te vagy az Istennő, csak azt látod, hogy semmi nem sikerül. Nem jutsz el egy találkozóra, nem tudsz eleget csacsogni a barátnőddel, nincs rend a szekrényedben, nem tudsz magaddal eleget foglalkozni, nem marad semmire sem időd, megváltozott a tested, nem tetszel magadnak. Kellene venned ruhákat, de inkább elvagy abban, ami van, úgysem jutsz el már sehova. Eluralkodik Rajtad a bezártság érzése.

Ismerős?

Hogy tudsz ezen könnyen túllendülni?

Ehhez adok most pár ötletet, amitől egy kicsit jobb kedved lesz és visszajön a mosoly az arcodra.

Fontosnak tartottam, hogy olyan ötleteket adjak, ami nem megterhelő – nem kell tanulni sokáig vagy ilyesmi -, nem kerül sokba, vagyis kvázi kézzel fogható, azonnal hozzáférsz, hiszen nem kell azzal is időt és energiát töltened, hogy hogyan fogod beszerezni az adott dologhoz szükséges eszközöket.

 

Szóval minden adott, csak egy picit kell jobban figyelned magadra, és máris jobb lesz.

SZÍNTERÁPIA

Használd a színeket terápiás jelleggel!

A színeknek jelentése van, vagyis beszélnek hozzánk. Érdemes a fekete, barna, szürke és pasztell színek mellett használni más színeket is a lakásban, hogy élénkítsenek, vidítsanak egy kicsit. Mondjuk:

  • sárga: Optimizmus
  • narancs: Barátságosság
  • rózsaszín: Izgalom
  • lila: Kreativitás, ötletek
  • piros: Erő, energia

ZENETERÁPIA

Használd a zenét terápiás jelleggel!

Tedd be a kedvenc számodat, vagy csak egy nyugtató zenét és élvezd.

Próbáltam már és tudom, hogy milyen hatással van az érzelmekre. Csodálatos!

 

Megérdemled ezt a pár percet, hallgasd végéig a kedvenc muzsikádat és utána folytasd a teendőket. Ha sikerül, akkor még a napi teendők közben is alkalmazhatod ezt, nagyon jó hatással lesz a lelkiállapotodra.

FRISS LEVEGŐ – TERÁPIA

Használd a természetet terápiás jelleggel!

Ha sok a teendő lakáson belül, hajlamosak vagyunk több napon keresztül is 4 fal között maradni. Ilyenkor jön a stressz, a frusztráció, szorongás.

 

Hogy ezt elkerüld, érdemes gyakran sétálni, vagy ha azt nem tudsz, akkor csak nyisd ki az ablakot és élvezd a természet illatát. Zenehallgatás közben is meg tudod tenni, pláne ha egy kicsit még mozogsz is. Pár nyújtó gyakorlat csodákra képes, itt az ideje, hogy beiktasd a napi tevékenységeid közé.

MOSOLYTERÁPIA

Nézz bele a tükörbe és csak mosolyogj!

Ha alszik a pici, nincs más dolgod, mint hogy belenézz a tükörbe és ne gondolj semmire, csak egyszerűen mosolyogj!

 

Meglátod, milyen más lesz minden körülötted. Teljesen másképpen fogod látni a dolgokat, fogsz tudni nevetni magadon, fogsz tudni örülni mindennek. Ha többször megcsinálod, egyszer csak elmúlnak a rossz dolgok és a bezártság érzés, és megszépülnek a dolgok meglátod.

ILLATTERÁPIA

Használd az illatokat terápiás jelleggel!

Mint ahogy a színek, az illatok is hatással vannak ránk.

 

Vannak olyan illatok, amik nyugtatnak, segítenek ellazulni amikor a baba alszik, vagy olyanok amelyek segítenek élénkek maradni amikor éppen ébren van a pici.

 

Csak gondolj vissza egy eseményre, amikor egy virágos kertben végigsétáltál és a lágy szellő a nyíló rózsák illatát fújta az arcodba… Csodálatos volt. Vagy csak menj be a legközelebbi virágboltba, és élvezd azokat az illatokat. 

Ezen kívül még tudnám sorolni, de ha ezeket végig próbáltad, biztosan akadt egy-kettő, ami a segítségedre volt.

 

Ha az illatoknál elakadtál, és további információra lenne szükséged, akkor írj nekem bátran az info@delfistyleland.hu email címre, segítek megtalálni azt az illatot, ami Téged most a legjobban támogat.

Scroll to Top