Színek, stílus és ami mögötte van

Minden megjelenéseddel üzensz

Bizony, ez így van. Üzensz a környezetednek, a világnak, de legfőbbképpen saját magadnak!

 

Ugyanis az, ahogy megjelensz valahol, ahogy foglalkozol a testeddel, ahogy ápolod a bőröd, a ruháid, és amennyi gondot fordítasz arra, hogy is jelenj meg, az mind elárulja, mennyire tiszteled saját magad.

 

Ha már ki is mész az utcára, akkor pedig a megjelenéseddel már nem csak magadnak üzensz, nem csak Magadat tiszteled vagy éppen nem tiszteled, hanem másokat is. A környezetedet, akik látnak.

Most már tudod, hogy anélkül is beszélsz, hogy megszólalnál.

 

Üzensz a színeiddel, a ruháddal, a gondosan összeválogatott szetteddel, a kisugárzásoddal.

És hidd el, hogy ez nem pénz kérdése. Akkor is tudsz ragyogni, ha egy turkálóban párezer forintért vásároltál magadnak. Ezt Rajtad kívül nem tudja senki, ha nem akarod! 😉

 

Egyszer-egyszer előfordul mindenkivel, hogy nem tud elég figyelmet fordítani magára mielőtt elindulna valahova, de amikor ez minden nap megtörténik, akkor bizony már nem csak előfordul, hanem sajnos ez neki a természetes. Ennek pedig oka van.

Több oka is lehet annak, hogy valaki nem fordít elég figyelmet saját magára.

  • nem szeret belenézni a tükörbe
  • nem tetszik  magának
  • utálja a reggeli készülődést
  • utál öltözködni
  • túl sok ruhája van, azt sem tudja, mit vegyen fel.

Magadra ismertél?

Nézz bele a tükörbe, Neked mi az üzeneted? Mit üzensz egy-egy megjelenéseddel?

 

Pozitív ez az üzenet? Azt tükrözi, amit szeretnél üzenni? Vagy esetleg teljesen más?

Gondolj bele, szerinted miért lehet ez?

  • Miért van az, hogy a filmekben a sztárok olyan jól néznek ki? – Azért, mert őket felöltöztetik. Eljátszanak egy szerepet, és ahhoz a szerephez kapnak megfelelő ruhákat, frizurát, sminket, és így lesz egy karakter egy egész.
  • Miért néz ki olyan jól a barátnőd abban a ruhában, rajtad meg olyan szörnyen áll? – Azért, mert az a ruha valószínűleg a barátnőd stílusa, nem a Tiéd. Nem a Te egyéniségedet tükrözi, hanem az övét. Amíg ő természetesen tudja azt a darabot viselni, addig Te kényelmetlenül fogod benne érezni magad, és ez látszani fog a megjelenéseden, a viselkedéseden. És így bizony nem fog tetszeni, amit a tükörben látsz.
  • Szoktál segítséget kérni eladótól, anyukától, ismerőstől, de még ők sem igazán tudják, mi állna jól Neked, aztán megunod és nem tudsz magadnak jó cuccokat vásárolni. – A legtöbb üzletben az eladónak az a célja, hogy eladja a terméket, megszabaduljon tőle, nem pedig az, hogy Te jól érezd magad a ruhában. Az anyukád, a bárátnőid, az ismerőseid nem érzik, amit Te érzel egy-egy ruhában, csak látják Rajtad, és így mondanak véleményt. Te tudod, hogy mit érzel, hogy az a ruhadarab igazán Te vagy, vagy nem.

Elmesélem a saját sztorimat, hogy lásd, nem vagy egyedül

Sokat jártam korábban én is másokkal vásárolni. Eleinte barátnők, kolléganők, anyukám “segítettek” egy-egy ruhadarab választásánál.

Bizony sokszor mellé nyúltunk. És bizony többször volt, hogy utólag megbántam hogy megvettem azokat a darabokat, de nem volt mit tenni, azt kellett viselnem, mert az volt a szekrényben. 

 

Ezzel azt értem el, hogy nem éreztem magam jól a ruháimban. Csak rajtam volt, de nem tudtam igazán eggyé válni velük. Ez a megjelenésemen, a kisugárzásomon, sokszor még a kedvemen is látszott.

Nem tetszettem magamnak, nem szerettem a tükörbe nézni.

 

Te is ezt érzed?

Ismerős a történetem?

 

Annyi hölggyel beszélgetek, chat-elek, és ezt látom, ezt olvasom, ezt hallom tőlük. Szokták mondani: “Nem szeretek öltözködni.”

 

Most elárulom, mit tudsz tenni, hogy többé ne így legyen

Az, hogy egyik pillanatról a másikra pozitív legyen az üzeneted, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy a megjelenésed tükrözze az egyéniségedet, stílusodat, nem szükséges nagy dolgokat tenni.

 

Csupán egy dologra van szükséged ehhez, SZERETNED KELL MAGAD.

Nézz bele a tükörbe, és vedd észre azt a csodát, amit ott látsz.

Tudnod kell, hogy értékes vagy, hiszen egyedüli vagy, megismételhetetlen, egy egyéniség, akiből nincs másik.

Emlékezz, hogy most, amikor a tükörbe nézel, már átmentél sok nehézségen, túl vagy egy csomó kihíváson és még mindig itt vagy, a tükörben. Lásd ezeket a pillanatokat és köszönd meg a testednek, hogy túl vagy ezeken a nehézségeken. Köszönd meg a testednek, hogy elhozott idáig, légy hálás neki.

Amikor ilyen szemmel nézel a tükörbe, egy kicsit másként tekintesz magadra.

Aztán amikor már nem azt veszed észre először, hogy meghíztál a terhességek után, vagy hogy már nem vagy olyan, mint 20 évesen, hanem azt látod, hogy milyen jól tartod magad, milyen szépen csillog a szemed és ahogy nézed magad, azt már szeretettel teszed.

 

Na! Ilyenkor már rendben vagy.

Ha idáig elérkeztél, akkor már teljesen mindegy, hogy hol vásárolsz, pontosan tudni fogod, hogy mit vegyél fel, nincs szükséged ehhez mások segítségére.

Ilyenkor mondják azt, akik látnak az utcán, vagy találkoznak Veled, hogy stílusos vagy.

És hozzáteszem, és kérlek, hogy ezt jegyezd meg:

Ez nem attól van, hogy lecserélted a ruhatáradat. Nem attól van, hogy hasonlítani akarsz valakire, és attól sem, hogy mások mondták meg Neked, mit vegyél fel. 

 

Ott kezdődik minden, hogy megszereted magad! Barátságban vagy önmagaddal, a testeddel, és már szeretettel tekintesz arra a valakire, akit a tükörben látsz.

Ilyenkor már nem nehéz dolog az öltözködés, hanem játék az egész. 

Játék a színekkel, a formákkal, a fazonokkal, az anyagokkal.

Mi erről a véleményed? Írd meg nekem bátran, kíváncsi vagyok rá – info@delfistyleland.hu email címre várom az üzenetedet.

 

Kövesd további érdekes tartalmakért Instagram fiókom.

 

Foglalj hozzám időpontot és engedd, hogy segítsek Neked ebben!

Scroll to Top