Színtípusok

Mi az a szín- és stílustanácsadás?

Minek nekem erről tudni?

Mi hasznom van belőle?

Jogosan kérdezitek.

Sok olyan szakma van, amiről én sem tudnám, hogy pontosan mit takar, és nem is az a lényeg, hogy mindenki mindent tudjon. Az a lényeg, hogy ha van egy problémád, ne félj szakemberhez fordulni!
Bízzunk egymásban! Bízzunk benne, hogy a szakember tud nekünk segíteni.

Egy szín- és stílus tanácsadó tud Neked segíteni a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában.

Miért van rá szükséged? Erre egy rövid mondattal tudnék válaszolni: a mai divat és a ruha-világában kialakult káosz miatt.

Gondolj bele, régen az őskorban abban jártak a nők, és a férfiak, amit találtak. Később egy-egy korszakra, egy-egy népcsoportra egy, vagy maximum két fajra ruhadarab volt jellemző. Ma már annyira felgyorsult minden, és annyi minden van a boltokban, akkora nagy a választék, hogy évente több féle, korosztályonként is több típusú és fazonú ruhák kerülnek a boltok polcaira. Egy-egy üzletben is több stílust találunk, több üzletben, vagy egy plázában meg aztán sokszor azt sem tudjuk, hogy melyik irányba, melyik boltba menjünk be válogatni.

Egy szín- és stílus tanácsadó ebben tud Neked segíteni, hogy a nagy választékban el tudj igazodni. Ebben a nagy választékban nem is csoda, hogy nehezen tudsz eligazodni. A ruhaválasztás ma már nem egyszerű – bemegyek a boltba, vagy elmegyek a varrónőhöz magamnak ruhát varratni -. Hanem nagyon sok összetevője van.

Sokan vagyunk, és ahányan vagyunk, annyi félék. Nem öt féle testalkat szerint öltözködünk, hanem ahányan vagyunk, annyi féle stílus szerint.

Egy elemzés során figyelembe veszem a saját színeidet, amit a természet adott (szem, haj, bőr és száj színe), és ehhez hozzá adódik az egyéniséged. Valamint megállapítom a természetes alkatod, amit a természet adott (alma, körte, oszlop, eper, homokóra), és ehhez hozzá adódik még a horizontális arányod, ami a tested alsó és felső arányát jelenti, és ehhez is hozzá kell még vennünk az egyéniségedet.

Ez nem is olyan egyszerű, ugye?

Csak gondolj bele! Milyen egyszerű úgy vásárolni, ha tudod, hogy melyik boltba menj be, milyen színeket keress, milyen fazonokat, milyen hosszú szoknyát, vagy ruhát?

Nézz szét egy kicsit a szekrényedben!

Hány olyan ruhadarabod van, amit egyszer, kétszer, vagy egyszer sem volt rajtad, mióta megvetted?
Biztos hogy legalább egy!
És ha minden évszakban annak az egy ruhadarabnak az árát félreteszed, akkor egyrészt nyugodtabb vagy, hogy nem költöttél már megint olyanra, amit ki fogsz dobni, és ami még fontosabb, más, hasznos dolgot vehetsz magadnak az árából. Nem utolsó sorban kevesebb szemetet termelsz a világunknak. Ha ebbe nagyon belemennénk, akkor környezet szennyezés-szempontjából is fontos szerepe van. Persze, ha mindenki így gondolkodna. Ha csupán olyan dolgokat vennénk, ami hasznos. … De ez egy másik poszt témája lesz. A lényeg, hogy pénzt spórolsz meg magadnak hosszú távon azzal, ha tudod, hogy mire érdemes költened, valamint a vásárlási időd is lerövidül, ha tudod, hogy milyen ruhákat vigyél be magaddal a próbafülkébe.

Így időt is spórolsz magadnak azzal, ha nem habozol, és választasz magadnak egy szimpatikus tanácsadót, akivel meg tudod osztani ezeket a dolgokat.

Scroll to Top